söndag, maj 29, 2005

Rättelse 'Till en dotter....'

Jo, jag blev ju upprörd för ett tag sedan över att tjejer rusar som ett polskt kavalleri rakt i armarna på våldtäktsmän utan att verka ha någon aning om sin egen sårbarhet. Borde inte någon varna dom, resonerade jag. Borde man inte upplysa tjejerna om att "karlar kan man inte lita på". En kritisk röst har uppmärksammat mig på felaktigheten i mitt resonemang. Mitt uttalande om karlar är sexistiskt.( Fast om det verkligen gör mig till en 'vidrig sexist' så är väl en våldtäktsman ändå en 'vidrigare sexist'..?)
Jag menade förstås att en del karlar, kanske en minoritet av karlar, kan man inte lita på. Och båda sorterna ser likadana ut så försiktighet är av nöden i fyllan och villan.
En och annan våldtäkt skulle kanske undvikas.
Fast säkert har någon klokare än jag en bättre ide om hur deras dotter eller syster kan undvika att bli våldtagen.

1 Comments:

Blogger mimmi85 said...

män man inte känner SKA man inte lite på! ska jag hellre vara naiv o rädd för att trampa på någons tår genom att vara lite misstänksam mot en okänd man, istället för att värna om min egen säkerhet? Vi VET att alla män inte är våldtäktsmän, men vi VET INTE vem som faktiskt är eller kan bli det! Under oktober skedde sju våldtäkter på på 2 veckor i sverige, är det då konstigt att man vill varna för våldtäktsmän? Jag tycker det är konstigt att man som man skjuter ifrån sig ansvaret och inte kan ta att man "drar alla över en kam" istället för att inse att det handlar om viktigare saker än att vara politiskt korrekt, det handlar om att kvinnor och unga tjejer inte vågar gå ut om kvällarna av rädslan för att bli våldtagna! Vi måste erkänna att våldtäkt är verkligt brott som faktiskt inträffar allt oftare och desto grövre än tidigre. Bilden av den "fula gubben" som är ute efter unga tjejer måste raderas. Vem som helst kan bli våldtagen och förövaren kan kan vara och se ut hur som helst! Det kan va ett gäng 13-20 åringar, en gammal klasskompis eller en trevlig kille på krogen.. så varför skulle jag inte vara misstänksam och hålla ögonen på drinken när jag pratade med just dig, som inte ville bli kallad för våldtäktsman? Du vet att du inte är det, men kan även jag känna mig säker på det?

8:33 em  

Skicka en kommentar

<< Home