lördag, augusti 06, 2005

Trettio år har jag bott i Dublin. Man skulle kunna tro att jag kunde ha blivit "Irlandskännare" eller "Irlandsexpert" vid det här laget. Men icke sa Nicke. Man har gått och blitt tant istället
Jag ser allt politiskt från ett lågt tantperspektiv.
Hela processen att få IRA till genom fredsprocessen liknar i mitt tycke bara en välkänd barn- och hunduppfostringsmetod. Man ignorerar 'dåligt beteende' och belönar det önskade beteendet. Efter ett tag ökar man kraven, jycken måste anstränga sig lite extra innan belöningen kommer. Så därför fick Gerry Adams och Martin McGuinness till att börja med respekt & skjuts i limousin i Washington när dom bara hostade lite om fred. Då pratade dom lite mer om fred. ocs så släpptes alla hel- och halvkriminella terrorister ut ur fängelserna.
Okej, Gerry Adams och Martin McGuinness säger båda att dom inte är i IRA ,bara i Sinn Fein, men det tror jag inte ett dugg på. Jag är tant, jag vet - klart dom är terrorister.
Terrorister? Nu blir någon säkert arg, nu osäkrar någon sin revolver för att skjuta tanten i benet. Har jag glömt 800 år av brittiskt förtryck? Har jag glömt alla orättvisor mot katoliker? Jo, jag har väl det. Minnet blir så skruttigt när man är tant.

Nu har dom skrotat bössorna. Eller lovat i alla fall. Nu får dom snart Nobels fredspriset. Nu får dom snart en plats i regeringen i republiken Irland. Vem säger att terrorism inte lönar sig? Tanten i mig rasar. Hoppar jämfota. Gnisslar tänder.

Ja men lojalistterroristerna då? Jag rasar inte över dom för jag visste från början att dom bara var skit...