onsdag, april 26, 2006

Tänker på Sverige

Jag tänker hela tiden på er i Sverige.
Igår satte jag mig ner och besvarade en attitydundersökning om svensk mentalitet på www.svt.se Det gjorde jag för att jag tycker så mycket om Fredrik Lindström (eller i alla fall hans program). Jo, det är han med"Värsta språket" och "Dialektmysterier". Nu gör han (med några andra snubbar) ett program om "Världens modernaste land"- ett program om svensk mentalitet.
Precis när jag tryckt på "send" slog det mig att jag inte alls borde ha varit med i enkäten! Jag bor ju inte i Sverige så jag är inte riktigt svensk. Nu blir resultatet fullkomligt snedrivet. Så gör mig en tjänst alla snälla människor - gå in där och fyll i enkäten! Ju mer ni legitima åsiktshavare svarar på frågorna desto mindre roll spelar det att jag deltog i enkäten av misstag.
Programmet söker också efter nysvenskars åsikter om Sverige och svenskarna. Där var jag frestad att skriva:"I jämförelse med andra folk så är svenskar bra på att banta jämt men dom är dåliga på att gå på begravning". Men eftersom jag är varken nysvensk eller gammelsvensk lät jag bli.